Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Rockwave Festival 2012 - Πρώτη ανακοίνωση

Rockwave Festival 2012 - Πρώτη ανακοίνωση

Πάρτε μία πρώτη γεύση από το line up του

o μεγαλύτερο μουσικό κύμα, που εξακολουθεί να σαρώνει εδώ και 16 χρόνια, έρχεται και επίσημα να επιβεβαιώσει τη σπουδαία και πολυαναμενόμενη είδηση ότι οι:

ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

Στις 11.11.11 οι θρυλικοί Black Sabbath ανακοίνωσαν ότι επανασυνδέονται!

Οι Black Sabbath, με την αρχική και αυθεντική τους σύνθεση- το original line up- δηλαδή οι: OZZY OSBOURNE (φωνή), TONY IOMMI (κιθάρα), GEEZER BUTLER (μπάσο) και BILL WARD (ντραμς)- δήλωσαν ότι θα εμφανιστούν ως headliners στα διασημότερα και μεγαλύτερα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ το 2012.

Πρόκειται για την επανένωση της δεκαετίας!

Η περιοδεία τους ξεκινά την Παρασκευή 18 Μαΐου στη Μόσχα και θα φέρει τους Black Sabbath στο παγκόσμιο κοινό, ακόμα και σε χώρες όπου δεν έχουν παίξει ποτέ πριν ή σε άλλες, που έχουν να επισκεφθούν πάνω από τρεις δεκαετίες.

Στην Ελλάδα θα βρεθούν την

Κυριακή 1 Ιουλίου στο ROCKWAVE FESTIVAL, TERRAVIBE PARK, ΑΘΗΝΑ

Οι BLACK SABBATH είναι το συγκρότημα που επινόησε τη metal μουσική. Αυτό το line up γέννησε, διέδωσε και επέβαλε το heavy metal. Ο πρώτος δίσκος του συγκροτήματος με τίτλο το όνομα τους, Black Sabbath, άλλαξε το πρόσωπο της μουσικής για πάντα. Πήραν τη σκληρή μουσική της εποχής τους, τα σκληρά μπλουζ, τους άλλαξαν πρόσωπο, και τα μετέτρεψαν σε κάτι καινούργιο που αργότερα ονομάστηκε heavy metal μουσική.

Οι BLACK SABBATH, αυτήν την περίοδο, με το αρχικό και πιο πετυχημένο τους σχήμα ηχογραφούν το πρώτο studio album τους μετά από 33 ολόκληρα χρόνια, με παραγωγό τον θρυλικό RICK RUBIN, που θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το φθινόπωρο του 2012.

Όλοι οι μουσικοί έχουν επηρεαστεί από τους BLACK SABBATH και έχουν αναφερθεί με δηλώσεις τους σε αυτούς. Μεταξύ αυτών και ο σπουδαίος performer Henry Rollins: "Η μουσική των BLACK SABBATH είναι η απόλυτη κινητήρια δύναμη. Κάθε αξιόλογο συγκρότημα που αξίζει το βάρος του σε ναπάλμ θα ήθελε να έχει γράψει το ‘War Pigs’. Οι κριτικοί ποτέ δεν το κατανόησαν, αλλά οι fans το αγάπησαν, το κατάλαβαν και ακόμη τους συγκινεί. Όλη η μουσική τους δεν έχει χάσει τίποτα από το δυναμισμό και τη σπίθα της με τον χρόνο. Στην πραγματικότητα τώρα αντηχεί πιο δυνατά… χαιρετίζω τους ισχυρούς BLACK SABBATH τώρα και για πάντα.”

Οι BLACK SABBATH, οι πατέρες της heavy metal μουσικής, με περισσότερες από 70 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως, οι νεοσύλλεκτοι του Rock and Roll Hall of Fame (μπήκαν το 2006), οι νικητές των Grammy, θα βρεθούν στην Ελλάδα στο Rockwave Festival και θα μας προσφέρουν στιγμές μεγάλης συγκίνησης! Οι Έλληνες fans θα παρακολουθήσουν μία συναυλία επικών διαστάσεων! Μια ιστορική επιστροφή, μια βραδιά για τους λάτρεις του πραγματικού ροκ από την οποία δεν πρέπει να λείψει κανείς!

Μαζί με τους Black Sabbath την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 στο Rockwave Festival θα εμφανιστούν οι:

Η μηχανή-μουσικός οδοστρωτήρας βάζει μπροστά τους κυλίνδρους της και επιστρέφει στην Ελλάδα, με το καλύτερο ίσως album του 2011, Unto the Locust, που καταφέρνει να σταθεί αντάξια δίπλα στο δίσκο-ορόσημο της καριέρας τους, The Blackening.

Με τις οργιώδεις κιθάρες του αχτύπητου δίδυμου Flynn-Demmel οδηγούμαστε… Into glory we will ride! Με το καυστικό τους debut album Burn my eyes μας έδειξαν τι σημαίνει να κοχλάζει το αίμα σαρώνοντας τους ενισχυτές με κολασμένα riffs!

Οι Machine Head ξεκίνησαν εκεί που δημιουργήθηκε και εξαπλώθηκε το thrash metal, ακολουθώντας τα βήματα συγκροτημάτων όπως οι Metallica και οι Slayer. Σκοτεινοί, βάρβαροι, ακραίοι αλλά ταυτόχρονα προσιτοί και μοντέρνοι, σημάδεψαν μια νεότερη γενιά καλλιτεχνών και θεωρούνται από τους fans ως «σωτήρες του heavy metal». Είναι το πιο πολλά υποσχόμενο συγκρότημα του 21ου αιώνα. Ίσως και της χιλιετίας.

Το μουσικό κύμα της New Metal θα τους μεταφέρει από το Bay Area της Καλιφόρνια κατευθείαν στο δικό μας RockWave!

Οι αγαπημένοι αυτοκράτορες του Ευρωπαϊκού doom/goth metal, επανέρχονται δριμύτεροι στη χώρα μας με τον ολοκαίνουριο δίσκο τους Tragic Idol για να αποδείξουν για μια ακόμη φορά με πόση μαεστρία δένουν την μελαγχολική ατμόσφαιρα με το δυνατό και σκληρό ήχο.

Είναι η βρετανική metal ελίτ που έχει πάντα ολοκληρωμένη αισθητική πρόταση στις live εμφανίσεις της, που συνδυάζει λιτότητα με δυναμισμό, στίχους και μελωδίες που κονταροχτυπιούνται για την πρωτιά, ξεδιπλώνοντας τις πιο σκοτεινές πτυχές του μυαλού.

Το συγκρότημα έχει οδηγηθεί στην κορυφή του μεταλλικού στερεώματος, αντιμετωπίζοντας κάθε καινούριο δίσκο σαν ένα νέο ξεκίνημα, σαν μια πορεία προς το άγνωστο σε ανεξερεύνητα μονοπάτια και καταφέρνει πάντα να αφήσει ένα ανεξίτηλο σημάδι στην εξέλιξη της μουσικής.

Το ελληνικό κοινό θα υποκλιθεί για ακόμη μια φορά στους shadowkings, Paradise Lost!

Το κατά-δικό μας stoner συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Η ωμή, ειλικρινής και συνεχώς εξελισσόμενη σκηνική τους παρουσία, τους έχει εξασφαλίσει ένα πιστό hardcore underground κοινό που τους ακολουθεί. Με την απαραίτητη δόση τεστοστερόνης τα live τους είναι ηλεκτρισμένα, βαριά και το headbanging δίνει και παίρνει. Θεωρούνται από πολλούς το επόμενο μεγάλο συγκρότημα… Μένει να το αποδείξουν στη σκηνή του Rockwave.

Οι Lucky Funeral δημιουργήθηκαν το 2007. Ξεκινώντας σαν ένα stoner συγκρότημα, πλέον συνδυάζουν ένα κράμα επιρροών από metal, grunge, sludge, και έχουν ήδη κυκλοφορήσει δυο full length album. Έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 120 live εμφανίσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια ζωής και έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μεγάλα συγκροτήματα του χώρου.

Αυτή είναι μία πρώτη γεύση από το line up του

Rockwave Festival 2012

ROCKWAVE! Το πιο δυναμικό φεστιβάλ, αυτό που σημάδεψε τα καλοκαίρια όλων μας, το σημείο αναφοράς των απανταχού μουσικόφιλων, ο κύκλος σε ένα ημερολόγιο, το χαμόγελο στο διάβασμα ενός δελτίου τύπου. Πάντοτε πρωτοπόρο, άλλοτε φωτεινό και άλλοτε σκοτεινό, πιο πλούσιο και πιο τολμηρό από ποτέ το ROCKWAVE θα είναι και φέτος εδώ, πιστό στο ραντεβού με το κοινό του.

Κουβαλά στη ράχη του παθιασμένους καλλιτέχνες, μυθικά συγκροτήματα και πάνω απ’ όλα υπέροχες μουσικές που ισορροπούν όλοι μαζί σε μια σανίδα.

ROCKWAVE! Ένα μουσικό κύμα που έρχεται από μακριά και θα μας πάει ακόμα μακρύτερα. Μια υπόσχεση που πάντα τηρείται, μια προσδοκία που δεν μένει ανεκπλήρωτη, μια σχέση που δυναμώνει, μια περιπέτεια που δεν τελειώνει…

Rockwave Festival
Κυριακή 1 Ιουλίου 2012
Αυτή είναι μόνο η αρχή… (to be continued)
www.rockwavefestival.gr

Η προπώληση των εισιτηρίων του Rockwave Festival για την

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 ξεκινά την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011!

Οι τιμές των εισιτηρίων αναλυτικά!

Τα πρώτα 3.000 εισιτήρια για την Κυριακή 1 Ιουλίου 2012 κοστίζουν 45 ευρώ

Τα επόμενα 3.000 εισιτήρια κοστίζουν 50 ευρώ

Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο θα κοστίζει 58 ευρώ

Το εισιτήριο στο ΤΑΜΕΙΟ θα κοστίζει 65 ευρώ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture